Onze keukenbrigade werkt met liefde voor smaak en ingrediënten. En waar het kan, kopen we lokaal de beste producten van het Wad. Op Ameland zijn diverse ondernemers die vol passie werken aan hun product. We vertellen er hier graag meer over.
Hereford is Engels runderras dat bekend staat om zijn lekkere, ouderwetse volle vleessmaak. Deze runderen lopen dag en nacht in natuurgebieden in Nederland, waaronder de Amelander duinen. Ze leven helemaal in het wild en krijgen geen bijvoer of medicijnen. Ze zijn dus altijd 100% gras gevoerd. De runderen worden op een diervriendelijke manier geslacht.
In het hartje van centrum Nes is de ambachtelijke slagerij van vleeshouwer Johan de Jong gevestigd. Door de zilte weiden en de zoute zeelucht krijgt al het Amelander vlees waar Johan mee werkt de bekende “pré salé” smaak. Het smaakvolle en unieke Amelander lamsvlees wordt in de slagerij verwerkt tot prachtige producten.
Vishandel Metz is een veelzijdige vishandel in Nes en Hollum. De focus ligt op Ambachtelijke streekproducten en Noordzeevis die ze zelf inkopen, direct van de afslag. Ze hebben altijd verse vis zoals schol, schar, schelvis , tong, kabeljauw en zalm.