Vraag & antwoord

Hieronder geven we antwoord op veelgestelde vragen. Staat jouw vraag en/of antwoord er niet tussen? Neem dan gerust contact op met onze hotelreceptie.

Nee, er is vanuit ons hotel geen pendelbusje. Wel staat er bij elke aankomst van de boot een Ariva bus klaar. Hier kun je een los kaartje kopen of je  OV chipkaart gebruiken. Uitstaphalte is Ballum centrum. Voor de terugreis sluit de busverbinding goed aan op de bootverbinding. Vraag bij de receptie naar de bustijden. Tevens staan er altijd taxi’s klaar om je naar ons hotel te brengen.

Inchecken kan vanaf 16:00 uur en onze uitcheck tijd is 10.30 uur. Dit geldt zowel voor onze kamers als onze kerksuites. Wel is het mogelijk voor hotelgasten om tegen betaling eerder in- en uit te checken. Inchecken om 13.00 uur kost €15,00, uitchecken om 13.00 uur kost eveneens €15,00. Deze mogelijkheid is er niet voor onze kerksuites.

Ons hotel biedt geen half- of volpension mogelijkheid. Uiteraard is onze keuken van restaurant Nobel dagelijks geopend. Hier kun je een keuze maken uit onze a la carte menu.

Op de dag van aankomst of vertrek is het mogelijk om de bagage kosteloos bij de receptie van het hotel te stallen.

Openingstijden restaurant:
ontbijt:  08:00  – 10:30 uur
lunch:    11:30 – 15:00 uur
diner:     17:30 – 21:30 uur

Openingstijden terras:
09:00 – 01:00 uur

Openingstijden café:
09:00 – 02:00 uur

Onze receptie is geopend van 08:00 en 18:00 uur. We zijn dan zowel aan de balie als telefonisch bereikbaar voor hotelreserveringen, informatie, tafelreserveringen, fietsverhuur en cadeaubonnen. Wil je na 18:00 een tafelreservering maken voor in ons restaurant? Informeer dan via ons personeel in het restaurant en/of en café.

Vragen via info@hotelnobel.nl worden uiterlijk de volgende dag beantwoord.

In samenwerking met fietsverhuur Nobel bieden wij onze gasten de mogelijkheid om luxe 7-versnellingfietsen of E-bikes te huren. Het is mogelijk om de fietsen direct bij aankomst met de veerboot in ontvangst te nemen. De bagage wordt dan kosteloos naar het hotel gebracht.
Uiteraard kunnen we de fietsen ook klaarzetten bij het hotel. Let op: fietsen dienen minimaal 1 dag voor aankomst gereserveerd te worden. Gereserveerde fietsen worden altijd in rekening gebracht. Tevens rekenen wij voor het reserveren van fietsen en/of bootkaarten via het hotel een servicetoeslag.

Zie ook onze fietsverhuurpagina.

De veerboot naar Ameland vertrekt vanaf Holwerd (Friesland). Ben je van plan om de auto mee te nemen naar Ameland? Dan is het verstandig om tijdig te reserveren via wpd.nl.

Helaas. Huisdieren zijn bij ons in hotel en in de kerksuites niet toegestaan. Er is geen dierenpension op het eiland.

Ja, ons gehele hotel is rookvrij. Wel hebben de meeste kamers een terras of balkon waar gerookt mag worden.

Alle deuren zijn dagelijks tot 00:00 uur geopend. Onze cafedeur meestal tot 01:30 uur. Met je kamersleutel kun je echter altijd via de zijingang naar binnen, mocht je ‘s nachts eens later zijn.

Dat kan! Via hotel Nobel kun je direct een bootkaartje of e-ticket bestellen voor de overtocht van Holwerd naar Ameland (voetganger, retour). Zo  hoef je niet in de rij te staan voor de kassa. De kosten worden op je hotelnota erbij geschreven. Simpel en gemakkelijk! Voor het reserveren van bootkaarten en/of fietsen via het hotel rekenen wij wel een servicetoeslag.

Wij hanteren de Uniforme Voorwaarden Horeca (UVH). Zie ook www.khn.nl/uvh-nl

We bieden je gratis een busboekje aan met de zomer -en winterdienstregeling van de bus op Ameland. Handig!

Nobel serveert dagelijks tussen 8.00 en 10.30 uur een uitgebreid ontbijtbuffet in ons restaurant.

Nee, hotel Nobel heeft geen roomservice. Ontbijt op bed is bij ons echter wel mogelijk!

Ontvang je jouw huurfietsen bij de boot, dan kun je gebruik maken van de gratis bagageservice. De fietsverhuurder zorgt er dan voor dan je bagage in ons hotel terecht komt!

Ons hotel is bereikbaar via verschillende vervoersmiddelen. De Arriva bus stopt z’n 150 meter vanaf Nobel. Uiteraard kun je Nobel ook bereiken met de taxi, lopend of op de fiets (6,5 km).

Gereserveerde fietsen kunnen afgehaald worden bij de boot. Geef hiervoor wel tijdig jouw aankomsttijd door.

Kom je ontbijten, lunchen of dineren in ons restaurant en heb je speciale dieetwensen of een voedselallergie? Dan horen wij dat graag, zodat we hier rekening mee kunnen houden. Onze bediening helpt je graag verder of maak je wensen vooraf kenbaar tijdens de reservering.

Voor verschillende evenementen en demonstraties verwijzen wij je graag door naar onze jaaragenda.

Nee, hotel Nobel heeft geen zwembad. Wel is er op zo’n 1 km afstand een buitenzwembad. Een binnenzwembad vind je in Buren.

Jazeker! Dit kan in alle lijnbussen op Ameland.

Uw auto is zeker niet noodzakelijk op Ameland. Alle bezienswaardigheden zijn lopend, fietsend, met de bus of taxi prima bereikbaar. De auto kun je in Holwerd (waar de boot vertrekt) achterlaten op het parkeerterrein bij de veerhaven.

De kosten voor het parkeren in Holwerd zijn € 5,00.- per dag. Dit is een onbewaakt parkeerterrein. Mocht je de auto bewaakt willen parkeren, dan kan dit bij Holwerd Ameland Carpark. Binnen parkeren kost hier € 6,00.- per dag en buiten € 5,00.- per dag.

Nobel beschikt over 2 parkeerplaatsen. Eén aan de zijkant en één aan de achterkant van het hotel.

Ja, elk strandpaviljoen beschikt over speciale strandrolstoelen. Zo kan iedereen genieten van zee en strand.

Uiteraard is dat bij ons mogelijk! Neem voor de mogelijkheden en beschikbaarheid contact op met onze receptie.

We hebben in ons hotel geen mindervalide hotelkamers. Wel is een aantal van onze kamers rolstoeltoegankelijk. Bij de receptie vertellen ze er graag meer over.

Jazeker, we beschikken over een aantal oplaadpunten voor E-bikes. Je vindt ze naast de slijterij en aan de achterkant van het hotel.

In Ballum zelf is geen pinautomaat. Bij Nobel kun je echter altijd een bepaald bedrag pinnen.

Nobel heeft naast de hotelkamers twee luxe kerksuites. In totaal kunnen hier 12 personen slapen.

Wanneer je de auto meeneemt naar Ameland, is dit zeker noodzakelijk. Reserveren kan via wpd.nl. Voetgangers en fietsers hoeven niet te reserveren, maar je voorkomt zo wel een wachtrij aan de kassa. Een E-ticket kun je bestellen via onze receptie.

Dat kan in het dorpje Hollum , daar is een 9-hole golfbaan.