Te midden van de eeuwenoude huisjes van het dorpje Ballum op Ameland vind je hotel restaurant Nobel. Ons karakteristieke hotel is modern en sfeervol en heeft 19 luxe kamers. Daarnaast hebben we in een romantisch kerkje, op loopafstand van het hotel, nog twee unieke appartementen gemaakt. Zowel in de kamers als in de appartementen slaap je heerlijk op de speciaal voor Nobel ontworpen Nilson bedden. Verder vind je er een minibar, Nespresso-apparaat, waterkoker, smart tv en maak je gratis gebruik van onze wifi. Bijna alle kamers hebben een heerlijk terras of balkon met zitje.

Hotel restaurant

De ochtend begin je hier ontspannen met een uitgebreid ontbijtbuffet in ons restaurant. Een restaurant dat zowel bij Amelanders als onze gasten bijzonder populair is. Op de menukaart vind je naast Amelander streekgerechten steeds wisselende seizoengerechten. En buiten op ons verwarmde terras zit je goed voor een lunch. Of drink gezellig een Nobeltje. Ons eigengemaakte likeurtje van Ameland kun je ook kopen in slijterij Nobel, dat naast het hotel ligt.

Café

Ons gezellige café met leestafel, biljart en openhaard is de eigenlijke basis van het Nobeltje. Het zoete en krachtige likeurtje wordt al sinds 1902 door onze Nobel familie gemaakt. En het recept? Dat is het best bewaarde geheim van Ameland.