Hotel Nobel Ameland

Waddeneiland Ameland

De geschiedenis van het eiland gaat honderden jaren terug, onder meer naar de roemruchte jaren van de walvisvaart. Het is juist die historie die Ameland karakter geeft. Tal van monumentale panden bepalen het gezicht van de dorpen. 

Het authentieke dorpskarakter is vooral in Ballum goed bewaard gebleven en de eeuwenoude huisjes bepalen de charme van het dorp. Ook verschillende Amelander musea nemen u mee terug naar vervlogen tijden en laten u een beeld zien van hoe het eiland ooit was. Maar Ameland heeft meer te bieden dan zijn historie. Voor natuurliefhebbers is het eiland een waar paradijs; Bos, duin, kwelder, strand, polder en wad. 

Ameland biedt vijfentwintig kilometer Noorderstrand en een mooi uitgestrekt netwerk aan fiets- en wandelpaden. De verscheidenheid aan planten en vogels is ongekend. Natuurreservaat het Oerd aan de oostkant van het eiland is een groot duinengebied met strandvlaktes. Hier broeden meer dan 60 soorten vogels. Naast natuur en cultuur biedt Ameland nog een keur aan andere voorzieningen, waaronder een tal van leuke en hippe winkeltjes. U hoeft zich op ons eiland dus niet te vervelen.